ru
+38 098 675-47-11

Кормозбиральні комбайни: переваги та принципи роботи

16 Лютого 2022

Комбайн є технічно складною агромашиною і від її налаштування залежить якість та швидкість зборки урожаю.

За допомогою кормозбирального комбайна здійснюється скошування кормових культур, а також подрібнення та прибирання маси в транспортні засоби. У наступному із зібраної маси виробляють корма для тварин, сінаж, сіно та силос.

В даний час сільськогосподарські машини даного виду є незамінними помічниками, як в дрібних фермерських господарствах, так і на великих підприємствах.

Класифікація кормозбиральних комбайнів заснована на таких параметрах, як принцип агрегування та тип подрібнюючого пристрою. Перший класифікатор підрозділяє комбайни на самохідні та причіпні, другий – дискові та барабанні.

Чому варто обрати комбайн VERSATILE:

Кормозбиральний комбайн RSM 1401:

Основні переваги кормозбирального комбайна RSM 1401, обумовлюючі його ефективність, мінімальні витрати, виконання великих обсягів роботи в агротехнічні терміни, висока продуктивність.

Комбайн виконує скошування або підбір підв’яленої маси з валів, подрібнення та вивантаження в транспортний засіб силосних культур, в тому числі кукурудзи у фазі високої стиглості зерна, соняшника та інших грубостеблових культур, багаторічних та однорічних трав та сумішей, сорго.

На комбайні RSM 1401 встановлено надійний 4-вальцовий живлячий апарат. 4 швидкості подачі маси дозволяють отримати продукт з різним ступенем подрібнення — 4-7-10-17 мм.

Подрібнюючий апарат з барабаном діаметром 630 мм може працювати з частотою обертання до 1200 об/хв. Такі параметри дозволили мінімізувати навантаження на живильний апарат та збільшити продуктивність на малих довжинах різання. Для підтримання якості різання вузол оснащений автоматичним заточеним пристроєм, який дозволяє не тільки заточувати ножі, але й встановлювати зазор між ними та протиріжучим брусом. Сукупність цих інженерних рішень дозволили підвищити змінну продуктивність комбайна, полегшити працю механізатора та забезпечити економію палива.

 

Кормозбиральний комбайн DON 680M:

DON 680M — оптимальний варіант для середніх та дрібних тваринницьких господарств зі стадом до 500 голів або великих тваринницьких господарств, які використовують машини подібного класу для забезпечення щоденної підгодівлі худоби.

Конструктивне виконання технологічного тракту комбайна дозволяє подрібненій масі просуватися з мінімальними виправленнями направлення, що дозволяє знизити витрати енергії на транспортування.

Отримання високоякісного корма обумовлено виконанням основоположних принципів агротехнології: кожна наступна операція процесу виробляється з великою швидкістю, ніж попередня. На комбайні DON 680М встановлено 8-циліндровий двигун з турбонадувом та вбудованим теплообмінником. Компактне компонування V8 дозволило виконати поперечне розміщення мотора. Це оптимальна схема з точки зору передачі енергії робочим органам комбайна. Потужність знімається безпосередньо з «носка» двигуна, що ще більше спрощує конструкцію моторного пристрою. Використанні рішення дозволили знизити витрати палива до 430 г. на тонну силосу. При цьому ємкість паливного баку вистачає на 11 годин роботи.

 

Причіпний кормозбиральний комбайн Sterh 2000:

Sterh 2000 створений з урахуванням останніх технологій. Його багатофункціональність приємно здивує навіть самих вимогливих аграріїв: він не тільки скошує та вкладає в прасок трави, бадилля, цукровий буряк та картоплю, але ще й подрібнену, доподрібнює та здійснює навантаження отриманого продукту в транспортний пристрій. Навантаження може здійснюватися, як в засіб, що йде поряд, так і назад до причепу, що дуже зручно. Продуктивність комбайна досягає 38 т/годину – неймовірний результат при майже повній відсутності втрат. Підсумком стає зразковий корм. Робочі органи машини виконані з заліза високої якості, тому будуть слугувати на протязі довгого терміну часу.

До складу кормозбиральних комбайнів входять наступні робочі вузли:

- жатка, яка може мати різну ширину захвату;

- подрібнюючий пристрій;

- підбирач.

Щоб обрати надійний комбайн, необхідно звернути увагу на такі технічні характеристики:

- продуктивність;

- витрати палива;

- потужність двигуна.

Фінансові програми VERSATILE дозволять вам придбати техніку на вигідних умовах.

По всім питанням придбання техніки VERSATILE звертайтесь по телефонам +38 044 596 55 28, +38 098 675 47 11 або до офіційних дилерів, вказаним  на сайте www.versatile.ua/purchase/dealers