ru
+38 098 675-47-11

NOVA: доступний комбайн із підвищеною ефективністю

22 Травня 2020

VERSATILE NOVA — зернозбиральний комбайн 3 класу з класичним МСП, втім, по продуктивності наближається до 4 класу. Тому почнемо огляд саме з тих рішень, які визначають підвищену ефективність ЗЗК.

Обмолот, сепарація і очищення

Для комбайна була розроблена компактна молотарка з прийомним прискорюючим бітером, барабаном діаметром 600 і шириною 1185 мм із двосекційним підбарабанням та відбійним бітером. Її відмінність від аналогічних агрегатів полягає у тому, що кут сектора охоплення молотильного барабана підбарабанням становить цілих 154 градуси, за рахунок чого NOVA отримала площу обмолоту в 0,93 м2 — найвищий показник серед машин-однокласниць.

Молотарка забезпечує дбайливий обмолот вороху навіть в тонкому шарі. Вузол конструктивно простий, а секції деки взаємозамінні, що дозволяє продовжити термін їх служби.

Сепаратор залишкового зерна з вороху — чотириклавішний соломотряс площею 4,3 м2 (довжина клавіш 3600 мм). Продумана амплітуда коливань та висота перепадів «сходинок» забезпечує ретельне «витрушування» насіння з соломи.

Очищення у NOVA теж вражає. Площа однокаскадної дворешітної системи становить 3,59 м2 — один із найкращих показників серед комбайнів цього класу. Велика висота перепаду між каскадами, регульований потік повітря обумовлюють ретельне очищення зерна перед вивантаженням в бункер. Зверніть увагу: в комбайні немає автономного домолочуючого пристрою, необмолочений колос повертається в молотарку. Спростити конструкцію дозволила сама молотарка: вона ефективна (повернення невелике) та продуктивна (ризик перевантаження вкрай малий).

Похила камера, адаптери, подача

Транспортерна похила камера нового покоління має достатню механічну міцність та вантажопідйомність для агрегатування комбайна NOVA з адаптерами шириною до 7 м. Вузол оснащений системою копіювання рельєфу, функцією ручного реверсу, камінняуловлювачем і забезпечує швидке та рівномірне переміщення стисненого вороху до МСП. Для зручності оцінки стану агрегату передбачені оглядові люки. Для полегшення приєднання жаток можна дооснастити вузол єдиним гідророз’ємом.

У базовій комплектації NOVA пропонують з універсальними зерновими жатками Power Stream шириною 4,0/ 5,0/ 6,0/ 7,0 м — на вибір. Ці агрегати оснащені ріжучої системою з планетарним редуктором «шумахер» із частотою руху ножів 1140 ходів в хвилину, гідравлічним приводом мотовила (синхронізація швидкості обертання мотовила зі швидкістю руху комбайна). Опціонально можна встановити на жатку стеблопідйомники.

Також пропонуються жатки низького зрізу Float Stream 500 (низькорослі хліби, зернобобові та ін.), Адаптер для збирання кукурудзи Argus 570 та соняшнику Falcon 670, підбирач Swa Pick 340. Транспортний візок доступний також опціонально.

Бункер і вивантаження

Ємність зернового бункера комбайна становить майже 5 кубометрів, точніше (4 900 л). У базовій комплектації є пробовідбірник та датчик заповнення. Вивантаження зерна — зручне та швидке: висота вивантаження 4 м і шнек довжиною 4,1 м із гідравлічним виносом забезпечують безпроблемну взаємодію з будь-яким транспортом. Максимальна швидкість вивантаження — 50 л/с, що дозволяє спустошити бункер за 2 хвилини. Вивантажний пристрій укомплектовано жалюзі (в бункері), за допомогою яких регулюється швидкість подачі зерна (в залежності від вологості та типу культури).

Поводження з соломою

Завдяки застосуванню на комбайні класичного МСП на виході ми маємо високоякісну солому, придатну для використання в тваринництві. Комбайн пропонують в трьох варіантах виконання: з ПРС (для подрібнення і формування мульчі) та валкоукладачем; з копичником на 9 кубометрів; також є капотний варіант для прямого сходження соломи з клавіш на стерню.

ПРС. На подрібнюючому барабані встановлено 44 зносостійких ножа, швидкість обертання пристрою - 3000 об/хв, що забезпечує ретельне подрібнення соломи. Для роботи з грубостебловими культурами пропонується пристрій зниження швидкості обертання до 1700 об/хв. Включення та відключення ПРС здійснюється вручну кулачковою муфтою за кілька секунд.

Умови придбання

Наразі на купівлю комбайнів VERSATILE діє спеціальна пропозиція, яка дає можливість отримати комбайн зі знижкою 10%. Для вигідного придбання техніки компанія «Версатайл Україна» пропонує постійно діючі фінансові програми: кредити з пільговими відсотковими ставками, оренда з правом викупу, трейд-ін. В наявності техніка VERSATILE 2020 випуску, крім того, для безперебійної роботи техніки склад компанії «Версатайл Україна» укомплектований необхідним запасом оригінальних запасних частин.

З усіх питань придбання техніки VERSATILE звертайтеся за телефонами +38 044 596 55 28, +38 098 675 47 11 або до офіційних дилерів, зазначених на сайті www.versatile.ua/purchase/dealers