ru
+38 098 675-47-11

VERSATILE 320/370: визначальна потужність

8 Травня 2019

Універсальний трактор — одна з головних машин в будь-якому господарстві: від кількості виконуваних завдань, швидкості і стабільності їх виконання залежить дотримання необхідних агротермінів. З цієї точки зору стабільно високий попит зберігається на універсальні машини класичної компоновки — вони здатні швидко адаптуватися під різні завдання і мають гарний ресурс. За даними досліджень, одними з найбільш затребуваних на сьогоднішній день є повнопривідні машини потужністю 300-370 к.с. В цей сегмент вдало вписується лінійка тракторів VERSATILE, одна з найпопулярніших в своєму класі.

Сьогодні орати, завтра боронити, потім сіяти, все це разом із транспортними роботами і міжрядною обробкою забезпечує одна модель — трактор, який заслужив репутацію робочої конячки в господарствах по всій Україні. Класичні трактори VERSATILE, призначені для виконання більшості сільгоспробіт, затребувані завдяки високій продуктивності, можливості агрегатування, ресурсозбереження, вартості володіння і ціни придбання.

VERSATILE 320 і 370 — це повнопривідні трактори класичної компоновки, оснащені переднім ведучим мостом, які працюють з широким спектром навісного та причіпного обладнання, а також можуть бути використані на польових, транспортних, навантажувальних роботах. Дві моделі відрізняються потужністю, і з цієї точки зору кожна може бути оптимально адаптована під конкретні запити господарства. Саме таких машин сьогодні потребують агропідприємства, що займаються вирощуванням соняшнику, кукурудзи, сої, ріпаку та багатьох інших культур.

Втім, потужні трактори — тренд сучасного землеробства взагалі. Машини підходять як для обробки землі за технологіями no-till і minimal till, так і для класичних технологій. Орати або не орати, вирішує господар, і в будь-якому випадку, потужний трактор забезпечує кращу продуктивність, скорочення проходів по полю і можливість агрегатування з широкозахватними знаряддями, а це в кінцевому рахунку дає більш впевнену, в порівнянні з тракторами меншої потужності, роботу на будь-яких операціях та економію ресурсів.

VERSATILE — справжня знахідка. Це найбільш тяговиті в своєму класі машини, вони перевершують аналоги на 10-30% по продуктивності (при меншій або аналогічній витраті палива). Стабільність роботи, економічність і значний запас потужності забезпечують американські двигуни Cummins, які традиційно ставляться на всі трактори марки. У серії 320 і 370 використані малошумні мотори з електронним управлінням і системою Common Rail з центральним уприскуванням палива. Важлива відмінна риса цих двигунів — знижений рівень шуму і економія палива.

У «молодші» моделі ставиться двигун QSC 8.3, що забезпечує крутний момент в 1383 Нм, в «старші» - QSL 9.0 з обертовим моментом в 1627 Нм при 1500 об/хв. Такий запас незайвий — енерговитратність сільхозоперацій росте рік від року, а у випадку з VERSATILE можна бути впевненим в тому, що проблем не виникне навіть з найбільш вимогливими агрегатами в найближчі 5-10 років.

Навколо потужного «серця» вибудувана і архітектура моделей. Значні робочі характеристики тракторів забезпечує грамотне поєднання трьох найважливіших вузлів: двигуна, трансмісії, гідравліки. Двигун Cummins доповнюють автоматична посилена японська трансмісія Full Powershift, гідравліка HydraFlow 208 л/хв або Hi Flow 284 л/хв. У стандартній комплектації трактор пропонують із гідросистемою продуктивністю 208 л/хв і 4 дистанційними клапанами. Опціонально передбачена можливість установки системи Hi Flow з 6 дистанційними клапанами, це збільшує потік до 284 л/хв. Це одна з найбільш продуктивних гідросистем серед аналогів.

Гідравлічна система забезпечує достатню потужність для знарядь, які потребують потужного потоку, видаючи тиск і витрату за вимогою. Коли ж потужність не потрібна, система переходить в режим низького очікування, щоб економити енергію.

До двигуна добре підібрана і трансмісія. У тракторах серії встановлена автоматична програмована система PowerShift 16/9 — з можливістю одноразового, послідовного перемикання передач, функцією автоматичного вибору швидкості, човниковим перемиканням передніх передач на реверс і безліччю інших характеристик, які полегшують роботу оператора та роблять її більш ефективною.

Міцна ходова частина забезпечує надійність трактора та вкупі з якісною трансмісією дозволяє брати від машини максимум. Трактори витримують великі навантаження і можуть без проблем працювати з великими знаряддями. Надійності також додають потужні гальма — саморегульовані з гідропідсилювачем та роздільним керуванням правим і лівим колесами. Цікава особливість: при включенні стоянкового гальма або при натисканні на педаль робочого гальма автоматично включається передній міст — незалежно від положення перемикача на панелі управління, в результаті в гальмуванні беруть участь і задні, і передні колеса.

Можливість використання спарених коліс для мінімального ущільнення ґрунту — дуже корисна функція, особливо навесні на зволожених ґрунтах. Задня широка «спарка» на трактори 320 і 370 встановлюється вже в базі. Посилений передній міст, що блокується, сприяє зміщенню центру ваги до середини трактора, що виключає пробуксовку і зайві енерговитрати при високих навантаженнях. За бажанням для роботи на просапних можливо обладнання трактора і спареними колесами на передній міст, і вузькими здвоєними колесами з шириною протектора 320, 380, 480, 520 мм.

Варто також звернути увагу і на можливості триточкового зчіпного пристрою (у базі це пристрій категорії CATIII/IIIN вантажопідйомністю 6,8 тон (320), або CATIII/IVN вантажопідйомністю 7,8 тон (370)), і вала відбору потужності (незалежний, 1000 оборотів в хвилину (370) і 540/1000 (320)). Управління ними просте, стабільна робота агрегатів гарантована, як гарантована і довга продуктивна експлуатація VERSATILE, в цілому. Власники традиційно добре відгукуються про експлуатаційні характеристики тракторів, а для тих, хто ще розглядає можливість придбання, вирішальним фактором можуть стати розумна ціна і вартість володіння, завдяки чому така необхідна в сучасному сільському господарству потужність стає доступною.

Придбати техніку VERSATILE можна на дійсно вигідних умовах:

  • •Кредитні та лізингові програми — від 0 % річних у гривні, з початковим внеском від 10% та можливістю сезонного графіку погашення тіла кредиту;
  • •Оренда з подальшим викупом;
  • •Trade-In програма —  обмін старої техніки на нову з доплатою різниці в ціні для заміщення старої техніки, що знаходиться за межами строків експлуатації.

 

З усіх питань придбання техніки VERSATILE звертайтесь за телефоном +38 044 596-55-29 або до офіційних дилерів, зазначених на сайті www.versatile.ua/purchase/dealers