ru
+38 098 675-47-11

Трактори VERSATILE 320 | 370: коли вигода більше ціни

25 Лютого 2019

Традиційно великою популярністю в Україні користуються трактори потужністю близько 150-180 к. с. Однак високі ціни на паливо та традиційно жорсткі агротехнічні терміни роблять їх використання нерентабельним в господарствах з великою оброблюваною площею. Наприклад, два трактори потужністю 150-180 к. с. споживають пального більше, ніж один трактор потужністю 300-360 к. с. Замість двох механізаторів задіяний один, замість двох знарядь — одне, але більшої ширини захвату.

Звичайно, далеко не кожен потужний трактор по продуктивності повністю замінить дві машини аналогічної сумарної потужності. Але ми знайомимо вас з тими, які на це здатні: повнопривідні (підключаємий передній міст) трактори VERSATILE 320 | 370 з класичною рамою.

Що за «звір», і що вміє?

Трактори VERSATILE 320 | 370 комплектуються двигунами Cummins QSC 8.3 і QSL 9.0 потужністю (nom/max) 305/322 і 340/370 к. с. відповідно. Це нові мотори з системою Common-Rail, спеціально розроблені виробником для цих машин з урахуванням вимог інженерів VERSATILE. Від інших двигунів свого класу і типу вони відрізняються більш швидкою реакцією дроселя, меншою токсичністю вихлопу (Stage IIIA (Tier 3) без додаткових систем очищення) і збільшеним крутним моментом — 1383 Н·м у VERSATILE 320 і 1627 Н·м у VERSATILE 370 при 1500 об/хв. Працює в парі з автоматичною програмованою трансмісією Full Powershift 18x9, яка дозволяє переходити з передачі на передачу без втрати швидкості.

Але важлива не потужність двигуна сама по собі, а показник енергонасиченості машини. У цих тракторів він становить 15,08 і 16,95 кВт/т, тобто знаходиться в оптимальному для колісних тракторів проміжку 11,11...17,5 кВт/т на робочих швидкостях в межах 7-12 км/год. А значить, цей трактор ефективно перетворює отриману від ДВЗ енергію в тягове зусилля.

Ці трактори — найпродуктивніші в своєму класі. В ході польових робіт VERSATILE 370 (тобто не в «лабораторних», а в звичайних умовах) довів, що може бути продуктивніше на 20-30%, ніж аналоги при агрегатуванні з однаковими знаряддями. А на посівний з 11-метровим комплексом сухою (!) масою 12 т «зробив» 58,5 га за 7,5 год, витративши менше 5 л/га. І це на дрібноконтурному полі при завантаженні двигуна трохи більше 70%.

Для орієнтування: трактори VERSATILE 370 здатні працювати з 8-корпусним оборотним плугом; 8-метровою або 10-метровою дисковою бороною; 11-метровим або 12-метровим культиватором.

Ще один дуже важливий момент. Трактори VERSATILE 370 здатні адаптуватися до появи більш енерговитратних агрегатів в найближчі 10 років. Це явно підвищує рентабельність зроблених зараз інвестицій в машину. До того ж трактори VERSATILE вигідні в плані придбання і вартості володіння.

Дійсно VERSATILE

Трактори VERSATILE 320 | 370 повністю відповідають своєму імені (versatile —  універсальний). У базовій комплектації ідуть з поворотним тяговим брусом 4 класу з автозчіпкою, триточковим навішуванням Cat 4N/3 вантажопідйомністю 7829 кг, що легко справляється з підйомом і опусканням навіть важких знарядь, і ВВП 1000 об/хв. Навісні пристрої мають функцію копіювання рельєфу. На VERSATILE 320 встановлені системи Slip mode, яка регулює величину заглиблення робочих органів агрегату в залежності від коефіцієнта пробуксовки, та Draft mode, яка виконує коригування в залежності від навантаження на нижні важелі триточки. На VERSATILE 370 встановлена тільки Slip mode.

Трактори комплектуються гідравлічною системою HydraFlow продуктивністю 208 л/хв — це один з кращих показників для машин такого класу. Опціонально можна встановити варіант з продуктивністю до 284 л/хв.

У базовій комплектації трактор постачають зі спареними задніми колесами.

Ергономіка експлуатації

Відмінно укомплектовані трактори VERSATILE 320 | 370 мають найбільшу в своєму класі кабіну з шумо- і пилоізоляцією, яка оснащена ефективною системою клімат-контролю. Гарне робоче освітлення з якісно сфокусованим світлом дозволяє без напруги працювати і вночі, якщо це необхідно.

Панель управління вбудована в правий підлокітник крісла механізатора. Джойстик, клавіші, кольоровий монітор 12" — в зручному доступі. Велику частку найбільш часто виконуваних операцій можна виконати за програмованими алгоритмами, і це серйозно полегшує роботу оператора. Машина готова до інсталяції системи автоводіння більшості відомих виробників за принципом plug-and-play, завдяки Autosteer Ready.

VERSATILE 320 | 370 - високорентабельні сучасні трактори, працювати на яких комфортно. Вони зрозумілі, прості і надійні. Але кажуть, що потрібно купувати не тільки машини, але і сервіс. У компанії VERSATILE сервісні центри працюють по всій Україні. Крім того, придбати техніку VERSATILE можна на дійсно вигідних умовах — діють кредитні та лізингові програми, оренда з подальшим викупом, обмін старої техніки на нову з доплатою.

З усіх питань придбання техніки VERSATILE звертайтесь за телефоном +38 044 596-55-29 або до офіційних дилерів, зазначених на сайті www.versatile.ua/purchase/dealers